Kontakt

Chat dhe argetim të këndshëm në .::www.muslim-pc.page.tl::. Për verejtje apo ankesa na kontaktoni ne email address ose ne website


Kërko ne youtube


   
   
  Si duhet të veprojmë kur të detyrojnë të shërbesh alkool?
 

Pyetja:

Si duhet të veprojmë kur të detyrojnë të familjes që t’u shërbesh të tjerëve me alkool?

Përgjigja:

Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Sa i përket kësaj pyetjeje themi se nuk i lejohet muslimanit të bëjë ndonjë haram dhe me këtë ai të pasojë ndonjë urdhër të tjetërkujt, qoftë të babait, apo të përgjegjësit apo dikujt tjetër që mund të japë urdhëra për të zbatuar. Profeti (salallahu alejhi ue selem) thotë: “Nuk lejohet të pasohet krijesa (njeriu) duke i bërë mëkat (kundërshtuar) Krijuesit.”

Prandaj, ti duhet të refuzosh këtë dhe të tregosh qëndrimin tënd dhe të mundohesh të trgohesh i arsyeshëm në këtë, unë mendoj se nuk do të kesh problem. Pastaj ne e dimë se sot për shumë çështje nuk respektohen urdhërat e prindërve (e për të cilat edhe kemi mëkat), e për këtë çështje nuk mendoj se do të ballafaqohesh me ndonjë problem aq të madh.

Alaudin Abazi


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your Message:

 
  Sot pati 7 visitors-->Flm qe po na vizitoni

 
 

Powered By: muslim-pc, © Copyright 2012

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free