Kontakt

Chat dhe argetim të këndshëm në .::www.muslim-pc.page.tl::. Për verejtje apo ankesa na kontaktoni ne email address ose ne website


Kërko ne youtube


   
 
  Si bëhët duaja e hatmes për një të vdekur?
 

Pyetja:

Si bëhët duaja e hatmes për një të vdekur?

Përgjigje:

 Përsa i përket Kuranit dhe leximit e tij të nga muslimanët duke ia dedikuar të vdekurve, është një keqinterpretim dhe gabim  për shkak se Kurani është për të gjallët e jo për të vdekurit. Allahu i Lartësuar thotë në ajetin 70 të sures Jasin: "... ai Kurani nuk është tjetër vetëm se për t`ia tërhequr vërejtjen atij që është i gjallë dhe dënimi të bëhët meritë për jobesimtarët."  Pra, Allahu në këtë ajet na tregon shumë qartë për cilin është Kurani dhe ajo që është më me rëndesi, është fakt se ky ajet gjendet në suren që më së shumti u këndohet  të vdekurve, surja Jasin.

Nga kjo kuptojmë se duaja e hatmes për të vdekurin nuk ka bazë as në Kuran, as në Sunet e as në thëniet e dijetarëve. Njeriu mundet të bëjë dua të përgjithshme pas këndimit të Kuranit, por jo t`ua dedikojë atë lexim të vdekurve.


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your Message:

 
  Sot pati 6 visitors-->Flm qe po na vizitoni

 
 

Powered By: muslim-pc, © Copyright 2012

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free