Kontakt

Chat dhe argetim të këndshëm në .::www.muslim-pc.page.tl::. Për verejtje apo ankesa na kontaktoni ne email address ose ne website


Kërko ne youtube


   
   
  Si Me i Parandalu Sulmet SQL Injection?
 
Sigurimi i informacionit te uebfaqes sot eshte nje nder ceshtjet me te rendesishme. Nese databaza juaj permban gjera te vlefshme, atehere ato mund ti humbasesh apo te te vidhen .

Jo te gjithe webmasteret kane degjuar per SQL Injection. E di ju do te  thuani ?Kush don te hackoj faqen time? Apo? Askush nuk do te hack faqen time?

Ju do te ishit injorant te vertet nese do mendonit keshtu, pasi Nuk ju ka ndodhur ende, keshtu qe eshte me mire te parandaloni keto sulme, ju do te shihni se nuk eshte e veshtire aspak.

Si punon SQL Injection?

SQL Injection eshte e mundur ne baze te user input ( POST, GET )

Me SQL Injection nje Hacker mund te fut/fshij/editoj te dhena, keshtu
mund te bej cdo gje me databazen tuaj, pra kontrrollon ate.

Ju duhet te mbyllni te dhenat Input, perpara se te perdoren ne nje
SQL Query. PHP ka dy funksione ne MySQL per mbylljen te user input
Pra: ?addslashes? (e vjeter) dhe ?mysql_real_escape_string? (e
rekomanduar)
Ky funksion vlen per verzionet +4.30 te PHP, dmth verzionet me te reja
Se 4.30, keshtu qe se pari duhet te kontrrolloni nese ekziston ky
funksion
?Mysql_real_escape_string? shton perpara nje backslash ( ) tek keto
karaktere: x00, , , , ‘, ” dhe x1a.

Ky eshte nje funksion qe perdora une per te mbyllur input data perpara
se te perdoret ne te SQL Query.

function sql_quote( $value )
{
if( get_magic_quotes_gpc() )
{
$value = stripslashes( $value );
}
//Shikon nese funksioni ekziston
if( function_exists( “mysql_real_escape_string” ) )
{
$value = mysql_real_escape_string( $value );
}
//per verzionet ? 4.3.0 perdor addslashes
else
{
$value = addslashes( $value );
}
return $value;


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your Message:

 
  Sot pati 7 visitors-->Flm qe po na vizitoni

 
 

Powered By: muslim-pc, © Copyright 2012

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free