Kontakt

Chat dhe argetim të këndshëm në .::www.muslim-pc.page.tl::. Për verejtje apo ankesa na kontaktoni ne email address ose ne website


Kërko ne youtube


   
   
  Si Me Kopju Tekstin nga Fotografia?
 

Nese ju duhet nje informacion i caktuar ne forme te tekstit nga ndonje dokument i skanuar, atehere kete mund ta beni pa u lodhur duke shkruar, por duke perdorur ndonje OCR software. OCR (optical Character recognition) eshte metode qe mundeson kopjimin e tekstit nga fotografia. Kjo metode nje doreshkrimet, dokumentet e shtypura me makine shtypese, si dhe ato te printuara, dhe me pas ti riprodhoje aty ne formatin txt.

Keto OCR software poashtu ruajne formatimin e tekstit origjinal pasi te konvertohen, edhe pse kane nevoje per pak editim sepse nuk jane 100% te sakta, prap eshte me lehte se sa te shkruhet i tere teksti.

Shkarkoni falas programin Free OCR per Windows nga ketu: http://www.paperfile.net/freeocr.exe

Shkarkoni falas programin GOCR per Linux nga ketu: http://sourceforge.net/projects/jocr/

Nese e keni te para-instaluar Microsoft Office, nuk keni nevoje te insaloni ndonje program tjeter pasi qe mund ta perdorni Microsoft Office OneNote per ta kopjuar tekstin nga fotografia.

 

  • Hapeni Microsoft Office OneNote (Start–>All Programs–>Microsoft Office–>Microsoft Office OneNote).
  • Drag and Drop (barteni) fotografine nga e cila deshironi ta kopjoni tekstin ne dritaren e MS-OneNote.
  • Me pas klikoni me tastin e djathte (Right-Click) mbi fotografi dhe zgjedhni opcionin Copy Text From Picture.

 

  • Hapeni Notepad ose MS-Office (ku deshironi ta ruani tekstin e kopjuar nga fotografia) dhe zgjedhni opcionin Paste.

Tani e keni tekstin e kopjuar nga fotografia ne notepad ose Ms-Office.


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your Message:

 
  Sot pati 7 visitors-->Flm qe po na vizitoni

 
 

Powered By: muslim-pc, © Copyright 2012

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free