Kontakt

Chat dhe argetim të këndshëm në .::www.muslim-pc.page.tl::. Për verejtje apo ankesa na kontaktoni ne email address ose ne website


Kërko ne youtube


   
   
  Si Me Instalu XP ne Kompjuterin Tuaj me Windows 7 te Parainstaluar (Dual Boot)?
 

Qysh Me Instalu XP ne Kompjuterin Tuaj me Windows 7 te Parainstaluar (Dual Boot)?

 
 

E keni blere nje kompjuter te ri me sistemin operativ Windows 7, dhe disa prej programeve qe i keni perdorur me heret ne sistemet operative te kaluara nuk jane kompatibile me sitemin e ri operativ Windows 7? Ne vazhdim do te mesoni se si ta instaloni sistemin operativ Windows XP ne nje kompjuter me Windows 7 te parainstaluar.

Se pari duhet te krijoni nje ndarje ne hard diskun tuaj. Klikoni Start dhe shkruani partition or disk management ne search box dhe klikoni ne Create and format hard disk partitions.

Pasi hapet dritarja Disk Management duhet te lirojme pak hapesire ne diskun (C:) ne te cilin eshte i parainstaluar Windows 7. Klikoni me tastin e djathte mbi te dhe zgjedhni Shrink Volume. 
Do te hapet nje dritare qe tregon se po kalkulohet hapesira e diskut
3dual
Tani caktoni hapesiren e ndarjes. Ne rastin tone ne po ndajme 40 GB te hapesires.
Pasi te perfundon procesi do te shihni nje pjese te re te pacaktuar (Unallocated). Klikoni me tastin e djathte mbi te dhe zgjedhni New Simple Volume.
Dialogu New Simple Volume qe shfaqet eshte nje proces shume i thjeshte. Kur te arini te pjesa e ndarjes, NTFS eshte i caktuar si sistem i diskut te ndare. Mund te ndrroni emrin e pjeses se ndare ne “XP” per ta identifikuar me lehte. Poashtu vendosni tikun ne opcionin Perform a Quick Format.

Pas perfundimit te formatizimit do te shihni pjesen e re te ndare.

Instalimi i XP ne pjesen e ndare te diskut

Tani pasi qe eshte ndare nje pjese e diskut, mund te filloni me instalimin e Windows XP. Vendosni CD-ne e sistemit operativ XP dhe ristartoni kompjuterin.

Kur arrini te hapi per caktimin e pjeses se diskut per instalimin e sistemit operativ XP, sigurohuni qe keni caktuar pjesen qe e keni ndare me pare. Ne raston tone kemi krijuar nje ndarje 10 GB per instalimin e XP.
Pasi te perfundoje instalimi i sistemit operativ Windows XP, duhet te krijoni ‘boot screen’ qe shfaqet pas ndezjes se kompjuterit dhe ju pyet se me cilin sistem operativ deshironi te startoni.
Per ta bere kete duhet ta instaloni programin EasyBCD te cilin mund ta shkarkoni falas nga ketu: http://neosmart.net/forums/showthread.php?t=642
Pasi te keni krijuar ‘boot screen’ , pas ndezjes se kompjuterit do te mund te caktoni se me cilin sistem operativ deshironi te startoni

Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your Message:

 
  Sot pati 7 visitors-->Flm qe po na vizitoni

 
 

Powered By: muslim-pc, © Copyright 2012

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free