Kontakt

Chat dhe argetim të këndshëm në .::www.muslim-pc.page.tl::. Për verejtje apo ankesa na kontaktoni ne email address ose ne website


Kërko ne youtube


   
   
  A e ka parë Ademi (alejhi selam) të shkruar në derën e xhenetit fjalën: “La ilahe il Allah” ?
 

Pyetja:

 A e ka parë Ademi (alejhi selam) të shkruar në derën e xhenetit fjalën: “La ilahe il Allah Muhamedun resulullah” ?   

Përgjigja:

Ekzistojnë disa transmetime të ndryshme që tregojnë një gjë të tillë, por të gjitha këto hadithe janë të dobëta, apo të trilluara. Këto transmetime i gjejmë   te Taberaniu, Hakimi dhe të tjerët se Ademi (alejhi selam) kur e bëri gabimin (hëngri nga pema e ndaluar në xhenet) i drejtohet Allahut: “O Zoti im! Të lus Ty për hir të Muhamedit të më falësh mua.” Allahu i Lartësuar i thotë: “O Adem, si e dite për Muhamedin e Unë nuk e kam krijuar ende?” Ademi përgjigjet se e ka parë të shkruar emrin e tij mbi arsh….! Shejh Albani (Allahu e mëshiroftë!) thotë se këto hadithe janë të shpifura. Allahu e di më së miri.

Alaudin Abazi


Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your Message:

 
  Sot pati 7 visitors-->Flm qe po na vizitoni

 
 

Powered By: muslim-pc, © Copyright 2012

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free